Osaira Muyale workshop painting with children in Sabana Basora

Osaira Muyale
26 October 2021 - 26 November 2021

Arte den Barrio Sabana Basora (projecto treimerdia-naschoolse opvang)
Centro di cuido Sabana Basora in samenwerking met Ateliers '89, Punto di Beyas Arte Aruba

26th of Oktober - 26th of November 2021
Tijd: 2.30-4.30 pm. Dinsdag,Woensdag, Donderdag.

Uitnodiging visuele kunstenares Osaira Muyale, www.osairamuyale.com
Thema: “wak mi mes cu color’’ (kijk naar mezelf met kleur)

Concept: Innerlijke landschap, de mogelijkheid om zichzelf te kunnen weer spiegelen door
middel van schilderen tekenenen.

Opdrachten: Door middel van leuke opdrachten wordt kennis gemaakt met verschillende technieken en
materialen, zoals verf, tekenpotlood, kleurpotlood. In elke les wordt aan een nieuwe opdracht gewerkt.  De kinderen mogen ook zelfonderwerpen bedenken. Op een gerichte en speelse manier zal aandacht besteed worden aanenkele basis begrippen, zoals diepte suggereren op het platte vlak, portrettekenen en zelf eenstilleven samenstellen. Belangrijk tijdens de lessen is dat in een gezellige sfeer zelfstandig endoor begeleiding aan een mooie tekening gewerkt wordt. Ieder kind bewust individuele aandacht geven. Van de kinderen wordt verwacht om mee te doen met resultaat.

Het blijft eenmiddag om met liefde door middel van creatief bezig te zijn hun interesse op te wekken en innerlijke rust te creëren. Schilderen is emotie en komt voort uit verbazing. Hoe kun je wat je boeit, omzetten in tekeningen en kleur, vorm, en op papier. Een landschap bijvoorbeeld waarin je een koude
wind voelt waaien. Of dat juist de warmte van een zomerdag weergeeft. Een compositie van schelp of een stilleven van een stoel die dan van alle kanten de perspectief en het karakter ervan toont. Of een idée weergeven van de beweging van bijvoorbeeld golven, wolken, bomen, zand. En dat dan vanuitjouw eigen persoonlijkheid en je emotie op een bepaald moment. Het doel van de cursus is om te lerenschilderen door te experimenteren. Door zelf te durven. En door te kijken naar het werk van je medecursisten en daarover te praten. De weg ernaartoe kan evenveel plezier geven .

schema per dag
Kleine praatje, materiaal verzamelen, doorgaan met nieuw werk van vorige dag of begin nieuw werk, individuele begeleiding gedurende werk, afloop opruimen.

Opdrachten

kleur en oppervlakte, kleine en grote schetsen, omvang ruimte, omvang kleur, stilleven, compositie tekenen, vrij tekenen, vrij kleuren, vrij schilderen, gerichte opdrachten, met thema en zonder thema, fantasie tekenen, portret tekenen, ruimtelijk tekenen, afstand met licht en schaduw tekenen.

leeftijd kinderen: 6-13
Hoeveelheid kinderen: 20